Національна школа суддів України

15 – 19 вересня 2014 р. м. Харків. Підготовка секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів

15 – 19 вересня 2014 року в місті Харкові Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України проводиться підготовка секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів. У заняттях приймає участь 28 працівників судів Харківської та Полтавської областей.

Навчання відкрила Коржик Валентина Костянтинівна – директор Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України, заслужений юрист України, заслужений юрист України.

Для проведення занять запрошені досвідченні судді апеляційного суду Харківської області, суді районних судів та судді у відставці, працівники територіального управління Державної судової адміністрації, практикуючий психолог, тощо.

Під час занять буде вивчено такі питання:

-   Психологія діяльності працівника апарату суду. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду: взаємовідносини судді з помічником судді, секретарем судового засідання.

-    Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні. Виконання вимог Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції”.

-   Основні положення Закону України “Про судоустрій і статус суддів” від 07.07.2010, питання його застосування. Напрямки реформування судової системи.

-  Статус секретарів судового засідання місцевих загальних   та апеляційних судів. Порядок  прийому та звільнення з посадисекретарів судового засідання  згідно із Законом України “Про державну службу”.

-     Використання технічних засобів в роботі суду. Фіксація судового процесу за допомогою технічних засобів. Фіксація судового процесу під час проведення відео конференції.

-    Загальні правила ведення судового діловодства в  місцевих загальних та апеляційних  судах. Передача справ на архівне зберігання. Дотримання вимог Інструкції з діловодства в місцевих загальних та апеляційних  судах.

-   Методика роботи секретаря судового засідання з матеріалами судових справ. Участь секретаря судового засідання у підготовці справи до судового розгляду.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.