Національна школа суддів України

Інформаційна сесія «Діяльність та можливості СЕПОЛУ для установ українського цивільного сектору безпеки»

13 травня 2024 року відбулась інформаційна сесія про діяльність Агентства Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (СЕПОЛ) «Діяльність та можливості СЕПОЛУ для установ українського цивільного сектору безпеки», організована Консультативною місією Європейського Союзу в Україні спільно з СЕПОЛОМ та Міністерством внутрішніх справ України.

У заході взяли участь представники Консультативної місії Європейського Союзу, Агентства Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів, Міністерства внутрішніх справ України, Офісу Генерального прокурора України, Служби безпеки України, Національної поліції України, Державної прикордонної служби України, Бюро економічної безпеки України, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро, Державної митної служби України та Тренінгового центру прокурорів України.

Від Національної школи суддів України у інформаційній сесії взяв участь заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Кравчук.

У ході зустрічі учасники обговорили комплекс заходів та інструментів, які пропонує СЕПОЛ для працівників правоохоронних органів України. Окрему увагу приділено питанню використання освітніх ресурсів платформи СЕПОЛ, включаючи онлайн навчання, для протидії організованій злочинності, кіберзлочинності, незаконному обігу вогнепальної зброї, нелегальній міграції та тероризму.