Національна школа суддів України

Інновації, ініціативи та проекти, втілені керівниками апаратів у судах

12–16 червня 2017 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку  керівників апаратів і заступників керівників апаратів місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

Відкриваючи підготовку, проректор  з підготовки кадрів для судових органів  Національної школи суддів України Анатолій Костенко підкреслив важливу роль керівника апарату суду у здійсненні судового адміністрування, звернув увагу на лідерство як обов’язкову якість особистості керівника апарату суду. Проректор визначив головну мету навчання: чого саме мають досягти слухачі та які отримати знання, необхідні для судового адміністрування.

Підготовку проведуть судді Олена Панченко, Катерина Широка, Володимир Гевко, викладачі Національної школи суддів України Наталія Ахтирська, Віктор Заболотний, Оксана Комар та  сертифіковані випускники програми  з питань судового адміністрування проекту USAID “Справедливе правосуддя” Ірина Герасименко, Ірина Паламарчук, Валентина Лисенко, Наталія Чумак, Тетяна Опанасюк та Наталя Король.

У перший день підготовки разом  з Оленою Панченко слухачі розглянули питання щодо правового статусу осіб із обмеженими можливостями, особливості спілкування працівників апарату суду з особами, які мають інвалідність, уроки особливого етикету. Після перегляду відеороликів щодо етичних основ судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду разом із Катериною Широкою слухачі обговорили застосування правил поведінки працівників суду у професійній діяльності. Володимир Гевко провів із керівниками та заступниками керівників апаратів судів змістовну, конструктивну дискусію щодо зовнішньої та внутрішньої комунікативної діяльності суду.

 У наступні день підготовки Віктор Заболотний, демонструючи презентацію, нагадає присутнім правила правопису та складання службових і розпорядчих документів, норми правопису із врахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю, навчить слухачів мистецтву правового письма та процесуального документування. Актуальною та змістовною буде інтерактивна лекція-обговорення щодо виконання вимог Закону України “Про запобігання корупції”, яку проведе Наталія Ахтирська. Ірина Паламарчук розповість присутнім про мотивацію та стимулювання персоналу, надасть поради ефективного функціонування команди та організації проведення послідовних дій щодо процедури прийняття рішень, розподілу повноважень і відповідальності, виконання завдань.

Оксана Комар ознайомить із сучасними методиками роботи з персоналом, розповість про  планування роботи в судах і надасть професійні рекомендації та поради щодо оцінювання персоналу. Про використання інформаційних ресурсів у судах із запровадженням інновацій слухачі дізнаються під час  інтерактивної лекції Валентини Лисенко.

Окрім того, в останній день підготовки  для керівників та заступників керівників апаратів судів буде проведено засідання круглого столу на тему: “Інновації, ініціативи та проекти, втілені керівниками апаратів у судах”. Під час роботи круглого столу учасники ознайомляться з новими методами, ініціативами, підходами, заходами, які було втілено керівниками апаратів судів у професійну діяльність. Учасники круглого столу обміняються досвідом, визначать позитивні та негативні сторони  своєї роботи, перешкоди на шляху реалізації інновацій та досягнень, що стане запорукою ефективної діяльності у здійсненні судового адміністрування.

Після закінчення підготовки кожному слухачу буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

2–16 червня 2017 року підготовка  керівників апаратів і заступників керівників апаратів місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.