Національна школа суддів України

Інновації в кадрових службах судів

20 серпня 2021 року Національна школа суддів України провела для працівників апаратів судів онлайн–семінар “Питання організації оцифрування трудових книжок і додаткових електронних сервісів вебпорталу Пенсійного фонду України та роботи з електронними листками непрацездатності та їх реєстром”.

Роботу онлайнового семінару розпочали директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, заступниця начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області – начальниця управління інформаційних систем та електронних реєстрів Наталія Лужецька, які звернули увагу на актуальність питань, які внесено до програми дистанційного підвищення кваліфікації працівників апаратів судів. Для ефективного засвоєння нової  інформації необхідно бути  активними, ставити запитання, наголосили модераторки цього заняття. 

Викладачами для проведення дистанційного семінару залучено начальника відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олега Цимбалюка, начальницю Управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Ірину Стародубову, начальницю відділу ведення електронних трудових книжок Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Наталію Ковальчук.

Під час заняття було розглянуто найбільш вагомі запити працівників кадрової служби судів, а саме: щодо електронних сервісів Пенсійного фонду України та підготовки до переходу на електронні трудові книжки; обчислення трудового та страхового стажу та порядку призначення пенсій; виготовлення сканкопій документів про трудову діяльність працівника, передбачених законодавством,  та передачі файлів до Пенсійного фонду України (технічні вимоги до сканкопій трудових книжок), процедури відкриття Е–лікарняних, їх оплати та інші питання страхових випадків.

Онлайнове заняття було наповнене вивченням питань щодо організації роботи працівників кадрової служби судів з урахуванням провадження та правил роботи з електронними базами даних.