Національна школа суддів України

Інноваційні форми та методи судового адміністрування

29 травня – 2 червня 2017 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку керівників апаратів місцевих та апеляційних судів.

Для проходження підготовки прибули керівники апаратів місцевих та апеляційних судів Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей.

Вітальними словами підготовку відкрив директор Дніпропетровського регіонального відділення Володимир Поплавський, який ознайомив із програмою і регламентом заходу та провів опитування слухачів щодо очікувань від підготовки.

Проведуть підготовку суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Максим Таус, суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Тамара Юрлагіна, суддя Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська, кандидат юридичних наук Вадим Лисенко, суддя Самарського районного суду м. Дніпропетровська у відставці Галина Маймур, суддя господарського суду Запорізької області, кандидат юридичних наук Оксана Ярешко, заступник керівника апарату Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Оксана Бабай, керівник апарату Самарського районного суду м. Дніпропетровська Сергій Федоренко,  інструктор із надання медичної допомоги Іван Павлишин, начальник відділу організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області Євгенія Карпеко та  начальник відділу по роботі з персоналом територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області Олена Пунько.

Підготовку буде проведено із застосуванням інтерактивних  міні-лекцій із демонстраціями презентацій Power Point та переглядом відеороликів. Під час роботи в малих групах керівники апаратів судів пройдуть експрес-опитування за допомогою клікерів та виконають практичні вправи.

У ході підготовки керівники апаратів судів розглянуть положення Закону України “Про державну службу” в частині умов проходження служби в судах, обговорять антикорупційне законодавство, удосконалять свої знання щодо організації роботи зі зверненнями громадян у місцевих та апеляційних судах, ознайомляться з правилами організації діловодства та архівного зберігання документів у судах.

Особливу увагу буде приділено вивченню інноваційних форм і методів, спрямованих на ефективне та якісне адміністрування в суді. Окрім того, слухачі ознайомляться з етичними основами судової діяльності та професійною етикою працівників апарату суду, розглянуть питання щодо ведення кадрового діловодства, навчаться мистецтву правового письма та процесуального документування, обговорять етичні та психологічні аспекти спілкування працівників суду з особами з інвалідністю.

 Після закінчення підготовки буде проведено анкетне опитування слухачів.