Національна школа суддів України

Інноваційні методи ефективного управління структурним підрозділом

25–27 жовтня 2021 року Національна школа суддів України на платформі дистанційного навчання проводить підготовку та підвищення рівня кваліфікації начальників і заступників начальників структурних підрозділів апаратів місцевих, апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду.

Заступниця начальника відділу підготовки працівників апаратів судів Валентина Борисенко відкрила підготовку, привітала учасників та ознайомила їх з включеними до програми питаннями.

Правове регулювання організаційної діяльності судів було темою доповіді судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Ігоря Чорного. Доповідач ознайомив слухачів із нормативною базою, що регулює управлінську та організаційну діяльність у судах, обговорив проблемні та актуальні питання організаційної діяльності судів.

Практичні поради з питань дотримання основних правил кібербезпеки працівниками апаратів судів, правила безпечного використання інтернет-ресурсів та соціальних мереж учасники підготовки опанували разом із суддею Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Михайлом Зіміним.

Про порядок та правила ведення організаційно-розпорядчої діяльності і документації суду начальники та заступники начальників структурних підрозділів судів дізнаються з виступу  керівниці апарату П’ятого апеляційного адміністративного суду Світлани Плотніцької, яка зосередить увагу на організації роботи з розробки внутрішньої документації суду з дотриманням вимог нормативно-правових актів у сфері пожежної безпеки, охорони праці, цивільного захисту та з питань державної служби, на забезпеченні створення технічних, матеріальних та санітарно-епідеміологічних умов праці працівників суду і організації контролю за виконанням працівниками апарату суду розпоряджень голови суду та суддів. Окреме заняття буде присвячено удосконаленню знань із використання в роботі  Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації ДСТУ 4163:2020.

Суддя Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська Максим Ходаківський запропонує опанувати інноваційні форми і методи, спрямовані на ефективне, якісне управління роботою та персоналом відділу, надасть рекомендації щодо розвитку професійних та моральних якостей керівника відділу-лідера, з метою організації злагодженої командної роботи.

Психологиня відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів Анжеліка Фарафонова обговорить психологічні аспекти комунікативної компетенції працівників апарату суду, надасть поради з використання в роботі ефективних технік безконфліктного спілкування та керування конфліктами, розвитку навичок саморегуляції та рекомендації щодо методів керування стресом, як протидії професійному вигоранню.

До програми підготовки включено також питання оцінювання державних службовців, організації дистанційної роботи працівників суду в умовах пандемії COVID-19, реалізації конвенційних трудових прав у цивільному судочинстві,  мистецтва правового письма та процесуального документування, гендерних аспектів у роботі суду та антикорупційного законодавства.

Під час підготовки слухачі удосконалять свої знання та практичні навички, необхідні для професійного виконання своїх посадових обов’язків,  обміняються досвідом, отримають відповіді на актуальні запитання та корисні практичні поради від викладачів.