Національна школа суддів України

Коучі рецензують проекти судових рішень

14 листопада 2018 року проректор Володимир Мазурок відвідав Тернопільський міськрайонний суд, де проходять стажування 10 майбутніх суддів.

Разом із заступником директора Чернівецького регіонального відділення Тетяною Аілінчій він поспілкувався із суддями–наставниками (коучами) Романом Грицаком, Ольгою Герчаківською та Олегом Вийванком, які пройшли тренінг на тему: “Наставництво (коучінг) та його необхідність для формування професій них навичок майбутнього судді”.

За період стажування кандидати на посаду судді вже ознайомилися з реєстрацією справ і матеріалів у суді, їх рухом у судовому діловодстві. Вони відвідують судові засідання, після яких готують проекти судових рішень у цивільних справах, що виникають із сімейних, земельних, трудових і кредитних спорів тощо.

У ході неформального спілкування зі слухачами Володимир Мазурок підкреслив, що стажування кандидатами на посаду суддів спрямоване на отримання ними вмінь і навичок застосовувати отримані знання у практичній діяльності зі здійснення правосуддя.

Проректор обговорив з кандидатами на посаду судді актуальні питання, пов’язані з виконанням ними програми та індивідуальних планів, та відзначив належний рівень організації стажування в Тернопільському міськрайонному суді.