Національна школа суддів України

Інспектування баз стажування

З метою комплексної оцінки проходження стажування кандидатами на посаду судді в місцевих судах працівники Національної школи суддів України розпочали інспектування та відвідування баз стажування.

Стажування є обов’язковою складовою спеціальної підготовки та спрямоване на вміння кандидатів на посаду судді застосовувати отримані знання у практичній діяльності зі здійснення правосуддя з урахуванням подальшої поступової інтеграції в рамках Європейського Союзу.

1 листопада 2018 року заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Галина Юровська розпочала перевірку в Одеському регіональному відділенні. Разом з директором регіонального відділення Валерієм Левенцем вона відвідала Київський та Приморський районні суди міста Одеси, де проходять стажування 14 кандидатів на посаду судді під керівництвом суддів-наставників (коучів) Яна Бескровного, Валеріана Луняченка, Вячеслава Бондаря, Лариси Єршової, які пройшли тренінг “Наставництво (коучінг) та його необхідність для формування професійних навичок майбутнього судді”.

Під час спілкування з кандидатами на посаду судді було відзначено належний рівень організації стажування в зазначених судах.

Голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін особисто зустрів представників Національної школи суддів України й організував зустріч із суддями-наставниками та кандидатами на посаду судді.

У ході перевірки представники Національної школи суддів України переконалися, що реалізується основна мета стажування кандидатів на посаду судді, а саме – забезпечення реальної адаптації майбутніх суддів до умов відправлення правосуддя.