Національна школа суддів України

Інспектування баз стажування майбутніх суддів

7 листопада 2018 року проректор з підготовки  кадрів для судових органів Національної школи суддів України Анатолій Костенко проінспектував проходження стажування майбутніх суддів у м. Чернівцях.

Анатолій Костенко разом із директором Чернівецького регіонального відділення Анатолієм Огородником відвідали  Шевченківський районний суд м. Чернівців, у якому проходять стажування 7 кандидатів на посаду судді під керівництвом суддів-наставників (коучів) Галини Слободян та Володимира Смотрицького, які пройшли підготовку на тренінгу “Наставництво (коучінг) та його необхідність для формування професійних навичок майбутнього судді”.

Під час візиту до Шевченківського районного суду м. Чернівців було проведено зустріч зі слухачами і слухачками  та  суддями-наставниками.

Анатолій Костенко наголосив, що  стажування кандидатів на посаду суддів є обов’язковою складовою спеціальної підготовки та спрямоване на вміння кандидатів застосовувати отримані знання у практичній діяльності зі здійснення правосуддя.

Під час зустрічі було обговорено з майбутніми суддями актуальні питання, пов’язані з виконанням ними програми та індивідуальних планів, а також відзначено належний рівень організації стажування в зазначеному суді.

З метою комплексної оцінки роботи Чернівецького регіонального відділення Анатолій Костенко  відвідав регіональне відділення, де провів нараду з працівниками щодо актуальних питань готовності до III блоку спецпідготовки (господарське судочинство), формування Календарних планів підготовки суддів та планування і тематики всеукраїнських семінарів у рамках періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації на 2019 рік, а також обговорив необхідність нової тематики для стандартизованих програм підготовки суддів.