Національна школа суддів України

Інтернет та права людини

11–15 квітня 2016 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної  школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих господарських судів Волинської, Закарпатської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Слухачів привітала директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України Оксана Польна.

Для проведення підготовки запрошено суддів Світлану Бойко, Віру Гутьєву, Олену Щигельську, Тараса Рима, Світлану Іванчук, Петра Манюка, Ростислава Матвіїва, Роксолану Качур, Володимира Кравчука, Олександра Сасевича, а також доцента кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка  Тамару Дудаш, спеціаліста по соціальній роботі громадської організації “Жіночі перспективи” Олену Кальбус.

У межах підготовки для цієї категорії слухачів буде проведено за окремою програмою одноденний тренінг на тему: “Розгляд земельних спорів”. Викладачами-тренерами цього тренінгу будуть Олександр Мирутенко та Роман Крупник.

Під час підготовки, окрім акценту на теми господарського права, процесу та суміжних правових галузей, для суддів місцевих господарських судів буде максимально розкрито низку актуальних тем, таких як: антикорупційне законодавство в більш ширшому розумінні, зокрема, з позиції оцінки міжнародних стандартів; етику сучасного ділового мовлення – з використанням конкретних прикладів допущення помилок при написанні судових рішень; комунікації в судовій владі, як знаряддя підвищення авторитету судової влади в суспільстві. Актуальною також є робота слухачів із психологом, під час якої судді визначать для себе фактори, які негативно впливають на їх роботу, та отримають знання про те, як усувати вплив цих факторів та збільшувати стресостійкість. Окрім того, вперше буде проведено заняття на тему: “Інтернет та права людини”.