Національна школа суддів України

Іпотека: актуальні питання

15 квітня 2019 року Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для помічників суддів місцевих (окружних) та апеляційних судів на тему: “Іпотека: актуальні питання при розгляді судових справ”. 

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець привітав слухачів та представив викладачів – суддю Одеського апеляційного суду Юліана Кравця та суддю Приморського районного суду м. Одеси Дениса Донцова.

У ході семінару викладачі за допомогою інтерактивних міні-лекцій розглянули проблематику визначення розміру вимог за зобов’язанням шляхом звернення стягнення на предмет іпотеки, початкову ціну предмета іпотеки в рішеннях суду, виселення із житлового приміщення, мораторій на стягнення майна та позовну давність. Корисною для практичного використання була інформація щодо звернення стягнення шляхом реєстрації права власності на предмет іпотеки, шляхом продажу предмета іпотеки, визнання іпотечного договору недійсними, припинення іпотеки. Виконання практичних завдань дозволило учасникам семінару закріпити пройдений матеріал, попрацювати в малих групах та презентувати результати своїх напрацювань .