Національна школа суддів України

Кандидати на посаду судді вчаться застосовувати норми земельного законодавства

26 вересня 2018 року Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України для кандидатів на посаду судді проводиться тренінг “Перехід права власності на земельну ділянку. Особливості  розгляду земельних спорів”.

Для проведення тренінгу запрошено тренерів–викладачів: суддю  Апеляційного суду Чернівецької області Наталію Половінкіну  та суддю  у відставці Апеляційного суду Чернівецької області Володимира Міцнея.

Розпочинаючи  підготовку Володимир Міцней звернув увагу слухачів на те, що тренінг розроблений для кандидатів на посаду судді, під час якого слухачі отримають знання, суддівські навички та розуміння соціального контексту, що необхідні для вирішення земельних спорів.

У ході тренінгу слухачі навчаться правильно застосовувати нормативно–правові акти та судову практику при вирішенні спорів щодо переходу права власності на земельну ділянку та інших спорів, що виникають під час розгляду земельних відносин.

Програмою тренінгу передбачено виконання практичних завдань у малих групах, розв’язання ситуативних завдань, після виконання яких  у слухачів та слухачок сформуються правові знання з основних питань, що виникають у сфері застосування норм земельного законодавства  та судової практики.

Навчання для кандидатів на посаду судді проводиться із застосуванням інтерактивних методів навчання: міні–лекцій із презентаціями PowerPoint, демонстрацією відеороликів, проведенням експрес–опитування, виконанням практичних завдань у малих групах, розв’язанням ситуативних завдань тощо.