Національна школа суддів України

Керівники апаратів судів підвищують свій професійний рівень

15–19 травня 2017 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку  керівників апаратів  місцевих загальних та апеляційних судів.

Відкриваючи підготовку, директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник ознайомив слухачів із програмою заходу.

Для проведення підготовки запрошено суддю Апеляційного суду Чернівецької області  Онуфрія Колотила,  суддів Першотравневого районного суду м. Чернівців Аліну Федіну та Євгена Нестеренка, а також суддю Апеляційного суду Чернівецької області у відставці Валентину Чупікову.

Окрім того,  для проведення підготовки запрошено керівника апарату Апеляційного суду Чернівецької області Івана Сорохана, який розповість про порядок роботи з документами, що містять конфіденційну інформацію,  та про роль керівника апарату в організації роботи суду і забезпечення ефективності його діяльності.

Заступник начальника  територіального управління Державної судової України в Чернівецькій області  Павло Тюфтій розгляне із слухачами засади діяльності, обсяг функціональних обов’язків, права та відповідальність керівника апарату, а також розмежування адміністративних функцій між головою суду, керівником апарату та начальником територіального управління Державної судової України.

Аліна Федіна ознайомить слухачів із практикою організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, з проблемами підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, а також проведе комунікаційний практикум.

Цікавим та корисним для секретарів судового засідання буде заняття представника Голосіївської районної організації Товариства Червоного Хреста України Івана Павлишина, який продемонструє та навчить слухачів навичкам  надання домедичної допомоги відвідувачам суду.

Консультант Першотравневого районного суду м. Чернівців Тетяна Котелевська розповість про комунікації в роботі з людьми з особливими потребами та ознайомить із особливостями етикету спілкування з відвідувачами суду, що мають інвалідність.

Повний текст програми підготовки керівників апаратів місцевих загальних судів  розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України.