Національна школа суддів України

Кіберзлочинність та електронні докази

4 листопада 2019 року в Національній школі суддів України відбулася зустріч з представниками спільного проекту Ради Європи та Європейського Союзу CyberEast (ґрунтується на досягненнях проекту Cybercrime@EaP, що діяв з 2011 року), який спрямований на виконання Будапештської конвенції про кіберзлочинність (країни впровадження проекту: Азербайджан, Білорусія, Вірменія, Грузія, Молдова, Україна).

Дана зустріч стала своєрідною підготовкою до чотириденного навчального тренінгу для суддів, який проходитиме в Національній школі суддів протягом 5–8 листопада і стосуватиметься питань вдосконалення матеріального й процесуального законодавства, посилення інституційної спроможності правоохоронних органів та судової системи для запровадження кращих практик щодо розслідування кіберзлочинів та міжнародного співробітництва у сфері доступу до електронних доказів.

Експерти обговорили організаційні моменти проведення майбутнього навчання для суддів. Водночас на зустрічі піднімалося питання щодо продовження спільної роботи з європейськими колегами, в рамках  міжнародного проекту CyberEast, який розпочався 20 червня 2019 року та триватиме до 22 червня 2022 року.