Національна школа суддів України

Кіберзлочинність та електронні докази

8 листопада 2019 року в  Національній школі суддів України завершився навчальний тренінг для суддів в рамках спільного проекту Ради Європи та Європейського Союзу “CyberEast.

Протягом чотирьох днів представники Феміди навчалися застосовувати в своїй професійній діяльності європейське та національне законодавства України в питаннях кіберзлочинності, електронних доказах й окремих ситуаціях фінансових розслідувань і протидії кримінальним грошовим потокам.

В кінці тренінгу серед суддів було проведе анкетування для зворотного зв’язку. Водночас було наголошено, що найуспішніші з них у 2020 році стануть учасниками “розширеного та поглибленого” тренінгу щодо проблематики кіберзлочинності та застосування електронних доказів.

За підсумками навчання, усім її учасникам вручили сертифікати від Національної школи суддів України та проекту Ради Європи і Європейського Союзу “CyberEast”

Даний тренінг став результатом співпраці Національної школи суддів та нового проекту Ради Європи, який також співфінансується Європейським Союзом та є дієвим інструментом в рамках програми “Східного Партнерства”. Він розроблений на основі матеріалів Ради Європи та є першим заходом апробаційного характеру в Україні.