Національна школа суддів України

Ключові аспекти кримінальних проваджень про обіг наркотиків

12 листопада 2021 року Національна школа суддів України провела для суддів онлайн-семінар “Практичні аспекти розгляду судами кримінальних проваджень щодо незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів”.

Директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський представив викладачів дистанційного заняття – суддів  Ольгу Булейко, Ірину Незнамову, Ольгу Чайкіну, Вікторію Березюк, кандидатку юридичних наук Наталію Ахтирську.

У своїх презентаціях викладачі звернули увагу на

– міжнародні стандарти боротьби з незаконним обігом наркотиків та необхідність удосконалення чинного законодавства в цьому напрямку
– кримінально–правову характеристику кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків, психотропних речовин та прекурсорів
– особливості доказів і доказування в кримінальних провадженнях щодо обігу наркотиків
– поняття провокації кримінальних правопорушень у національному законодавстві, судовій практиці та рішеннях Європейського суду.

Судді обговорили актуальні питання розгляду кримінальних проваджень, пов’язаних з обігом наркотичних засобів, які виникають у судовій практиці. Вони обмінялися думками та отримали вичерпні, фахові відповіді від викладачів. Онлайнове заняття  було насичено інтерактивними завданнями та експрес–опитуваннями.