Національна школа суддів України

Ключові питання розгляду справ про адміністративні правопорушення

19 липня 2019 року в  місті Одесі місцевим  регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для суддів місцевих загальних судів на тему: “Особливості ведення судового засідання у справах про адміністративні правопорушення. Дотримання прав особи при застосуванні заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення, порядок розгляду справ суддею”.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець привітав суддів–учасників і представив тренерів – Сергія Глубоченка та Дмитра Тішка.

Семінар розпочався з рольової гри, яка налаштувала учасників на активне опрацювання теми семінару. Програмою семінару було заплановано обговорення поняття адміністративного правопорушення та його відмінність від злочинів, розгляд проблем строків розгляду справ та строків накладення адміністративних стягнень, особливостей ведення судового засідання у справах про адміністративні правопорушення, а також вивчення питання щодо дотримання прав особи при застосуванні заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення.

Теоретичний матеріал було закріплено практичними завданнями для роботи в малих групах, переглядом відеоматеріалу, експрес–опитуванням учасників.

На завершення судді отримали сертифікати Національної школи суддів України.