Національна школа суддів України

Кодекс України з процедури банкрутства в дії

29–30 жовтня 2019 року в місті Києві в межах підготовки суддів місцевих господарських суддів проведено апробацію навчального курсу у формі тренінгу на тему: “Особливості розгляду справ про банкрутство”.

Мета курсу –  отримання знань та суддівських навичок, необхідних для вирішення справ про банкрутство та справ у спорах із майновими вимогами до боржника, стосовно якого відкрито провадження у справі про банкрутство, справ за заявами про затвердження планів санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство.

На початку тренінгу суддя Касаційного господарського  суду у складі Верховного Суду Олександр Банасько окреслив основні концептуальні позиції Кодексу України з процедури банкрутства, який набрав чинності
21 жовтня 2019 року.

Викладачі (тренери), які є розробниками  цього курсу, – суддя господарського суду Житомирської області Олексій Омельян, суддя господарського суду Київської області Олена Янюк, суддя господарського суду Одеської області Лілія Грабован за два дні успішно реалізували поставлену на початку тренінгу мету та виправдали очікування учасників підготовки.

Жвавий інтерес суддів викликало загальне обговорення висвітлених тем, що дало можливість суддям обговорити актуальні питання щодо справ про банкрутство.

На завершення тренінгу Олександр Потильчак подякував розробникам курсу за проведену робота, а також учасникам підготовки за чесно надані пропозиції та рекомендації.