Національна школа суддів України

Компетентна безпечна поведінка в цифровому середовищі

3 травня 2022 року Національна школа суддів України провела для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів онлайн–семінар “Безпечний інформаційний простір в період війни”.

Навчання організовано та проведено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Семінар відкрила Оксана Польна, директорка Львівського регіонального відділення, яка, наголосила на актуальності теми семінару та зазначила, що всі з нас із початком воєнного стану відчули необхідність краще контролювати свої дії щодо збору, отримання та, особливо, поширення інформації. За два останні місяці війни ми багато разів чули, що довіряти можна лише офіційним джерелам інформації та потрібно боротися із пропагандою та фейками, які мають на меті розбалансувати наше суспільство, підірвати його єдність та готовність чинити спротив, - резюмувала керівниця.

До проведення семінару було запрошено експертку з комунікацій, членкиню Національної спілки журналістів Ольгу Давид та прес-секретарку Господарського суду Львівської області, доцентку кафедри теорії і практики журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидатку наук з соціальної комунікації Наталію Шайду.

Завданням семінару було зрозуміти алгоритм поводження із динамічним потоком інформації; вибудувати для себе правила інформаційної гігієни; проаналізувати як варто добирати джерела інформації.

Окремо висвітлювались питання інформаційної безпеки органів судової гілки влади в умовах воєнного стану; визначено правила комунікації у соціальних мережах працівниками органів системи правосуддя та з’ясовано як уберегти від деструктиву своє інформаційне поле у правовому і у психологічному сенсах.

По завершенню семінару слухачі отримали електронні Сертифікати Національної школи суддів України.