Національна школа суддів України

Комунікативна складова роботи керівника структурного підрозділу

29–31 липня 2020 року Харківське регіональне відділення Національної школи суддів України проводить онлайн підготовку начальників і заступників начальників структурних підрозділів апаратів місцевих та апеляційних судів.

Навчальний захід відкрила заступник директора регіонального відділення Яна Шевцова, яка ознайомила із програмою занять, розповіла про особливості проведення підготовки в дистанційному режимі та представила викладачів.

У ході підготовки психолог лабораторії психологічних та соціологічних досліджень Навчально-наукового інституту якості освіти Харківського національного медичного університету, кандидат психологічних наук, психолог-практик Анастасія Горецька допоможе слухачам опанувати засоби оптимізації міжособистісних стосунків у колективі, надасть дієві поради щодо запобігання ефекту професійного вигорання, розповість про норми “електронного етикету” в онлайн спілкуванні. Ураховуючи специфіку керівної посади слухачів, окрему увагу викладач звернула на комунікативну складову роботи начальників структурних підрозділів.

Інтерактивну лекцію керівника апарату районного суду Олени Безбородової буде присвячено інноваційним формам і методам якісного адміністрування в суді, процесу орієнтації та ролі начальника відділу в адаптації новопризначених працівників і мотивації персоналу.

Не залишаться поза увагою керівників структурних підрозділів питання щодо проходження державної служби в апараті суду. Головний редактор видання “Держслужбовець” Андрій Мацокін розгляне особливості проходження державної служби в судах відповідно до положень Закону України “Про державну службу”, розкриє роль керівника структурного підрозділу в управління персоналом. Окрему лекцію викладач присвятить антикорупційному законодавству та запобіганню конфлікту інтересів.

Доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук Василь Пивоваров проведе заняття щодо особливостей правопису із врахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю та підготовки службових і розпорядчих документів.

Цікавою і насиченою буде лекція керівника апарату Господарського суду Харківської області Олександра Полякова, який розповість колегам про концепцію, сучасний стан, перспективи впровадження інформаційно-телекомунікаційної системи “Електронний суд” та власний досвід  використання сучасних технологій (skype-зв’язку, чату, офіційного веб-сайту суду) для надання інформації учасникам процесу щодо розгляду справ.