Національна школа суддів України

Комунікативно-психологічні особливості взаємодії працівників апаратів судів у конфліктній ситуації

18 листопада 2020 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України провело підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів місцевих (окружних) та апеляційних судів на онлайн семінарі на тему: “Психологія діяльності працівників апарату суду. Шляхи уникнення (подолання) конфліктних ситуацій у колективі апарату суду”.

Семінар відкрила заступник директора регіонального відділення, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник, яка звернула увагу учасників на важливість теми навчального заходу в контексті запобігання ефекту професійного вигорання, ознайомила з програмою і особливостями роботи в онлайн режимі, а також представила  викладача – доцента кафедри загальної психології та патопсихології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидата психологічних наук Аліну Бунас.

Під час семінару Аліна Бунас висвітлила питання щодо розуміння природи конфлікту, зупинилася на комунікативно-психологічних особливостях  взаємодії у конфліктних ситуаціях, розглянула стратегії виходу з конфлікту, надала практичні поради, як працівникам апарату суду уникати конфліктних ситуацій з учасниками судового процесу та відвідувачами суду.

Також викладач розповіла про шляхи вирішення та попередження конфліктів між працівниками суду та зосередила увагу на засобах оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду.

Для закріплення отриманих знань щодо видів конфліктів і стратегій виходу з них викладач провела онлайн опитування слухачів.   

Свої враження від участі в семінарі учасники висловили під час заповнення анкети опитування.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.