Національна школа суддів України

Комунікація та взаємодія з відвідувачами суду

16 червня 2020 року Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України провело онлайн-семінар для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів за допомогою  платформи ZOOM на тему: “Публічна комунікація: мовленнєвий вплив і взаємодія з відвідувачами суду”.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець привітав слухачів, ознайомив із регламентом і програмою заходу та представив викладачку –  завідувачку кафедри прикладної лінгвістики Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, докторку філологічних наук, професорку Наталію Кондратенко.

Під час семінару слухачі ознайомились з особливостями спілкування з представниками громадськості та ЗМІ, правилами спілкування в соціальних мережах, законами комунікації, основними правилами мовленнєвої поведінки та невербальними засобами комунікативної взаємодії.

У практичній частині семінару учасники мали змогу опанувати прийоми ефективного мовленнєвого впливу, техніки мовлення й спеціальні  вправи для тренування голосу.