Національна школа суддів України

Комунікація в судах під час кризових ситуацій

21 липня 2020 року Національна школа суддів України долучилася до онлайн-обговорення Посібника “Комунікація в судах під час кризових ситуацій”, організованого Програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Нове правосуддя”.

До фахової дискусії було запрошено членів Ради суддів України, Вищої ради правосуддя, представників Державної судової адміністрації, Служби судової охорони, активних у судових комунікаціях голів судів, суддів-спікерів, керівників апаратів, прес-секретарів. Від Національної школи суддів України в онлайн-обговоренні взяла участь працівниця відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Ольга Кузьміна.

Метою зазначеного посібника є сприяння адміністрації судів оволодіти знаннями та практичними навичками з формування чіткого алгоритму взаємодії у типових кризових ситуаціях, що виникають в судах. Йдеться, зокрема, про індикатори визначення кризи, тексти ключових повідомлень для різних цільових аудиторій, поради з ідентифікації ефективних каналів та відповідного формату комунікацій з громадськістю й медіа уповноваженими працівниками судів.

До роботи над посібником також було залучено експертку з комунікацій Ірину Химчак, яка має значний досвід супроводу успішних комунікаційних проектів з урахуванням специфіки діяльності судів й установ судової влади. Нею вже опрацьовано проект структури та короткий зміст посібника, а також відібрані типові кризові ситуації для демонстрації на їх прикладах алгоритму ефективної комунікації судів.

На даному етапі роботи автори посібника планують почути фахові думки  партнерів, аби у його змісті повною мірою були враховані потреби і особливості комунікаційної роботи в судах.