Національна школа суддів України

Комунікаційна діяльність судді-спікера

12 листопада 2019 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Радою суддів України за підтримки Консультативної місії ЄС в Україні проведено тренінг для суддів-спікерів на тему: “Зв’язки з громадськістю в судах”.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець привітав слухачів, ознайомив із регламентом і програмою заходу та представив спікерів тренінгу –  радників зі стратегічних комунікацій КМЄС Хассе Ресенбро (Данія) та Ільмара Кахро (Естонія), а також суддю Львівського окружного адміністративного суду, екс-голову комітету Ради суддів України з питань комунікації, зокрема зі ЗМІ, Олександра Сасевича  та представника прес-служби Ради суддів України (органів суддівського самоврядування) Ольгу Какауліну.

Під час тренінгу слухачі обговорили основні завдання судді-спікера, співпрацю з відділом комунікацій/прес-секретарем, установлення та підтримку плідної співпраці зі ЗМІ, методику ефективного інтерв’ю. Крім того, учасники опанували практику інтерв’ю на камеру та отримали рекомендації щодо комунікаційної стратегії під час резонансних судових справ.

На завершення Олександр Сасевич зазначив: “Ваше мовчання вас не врятує. Для того, щоб бути почутим, потрібно почати комунікувати. Ми намагаємось допомогти головам судів та суддям-спікерам отримати та вдосконалити комунікаційні навички. Дуже важливо продовжувати цю роботу, адже позитивний результат комунікації із суспільством – це довіра. А найголовніше – залишатися у проактивній позиції й не зупинятися на досягнутому”.