Національна школа суддів України

Координація зусиль – важливий фактор ефективної співпраці

15 жовтня 2020 року відбулася координаційна зустріч представників Національної школи суддів України і Проекту ЄС "Право-Justice" для обговорення плану спільних дій. Від НШСУ у зустрічі брали участь – проректор Наталія Шукліна, начальники відділів міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова та наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Тетяна Фулей, заступники начальників відділів підготовки викладачів (трнерів) Олександр Коротких та спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Діана Сніцаренко. Від Проекту – міжнародний ключовий експерт Анна Адамська-Галант, національні експерти Проекту Поліна Лі, Світлана Майстрюк, Леся Рожак та Катерина Карпенко. 

Наталія Шукліна відмітила попередню плідну співпрацю НШСУ та Проекту, познайомила партнерів з результатами та планами діяльності НШСУ та запропонувала залучитися до їх реалізації.

Тетяна Пустовойтова висловила ідеї щодо розширення зв’язків з іноземними установами суддівської освіти, а Олександр Коротких та Діана Сніцаренко окреслили подальші кроки з підготовки навчального посібника для суддів–наставників (коучів) за підтримки Проекту.

Учасники зустрічі обговорили пропозиції НШСУ для подальшої співпраці з Проектом ЄС та комплекс заходів, що стосуються підготовки суддів Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду, розробки навчальних курсів для суддів, працівників апарату судду, використовуючи досвід модельних судів, напрацювання методичних рекомендацій щодо форм дистанційного навчання, розвитку програми наставництва та розробки навчальних курсів для співробітників Служби судової охорони. 

Анна Адамська-Галант підтвердила готовність Проекту підтримати ініціативи НШСУ, зокрема, щодо розробки навчальних курсів для суддів та працівників апарату суду, створення робочої групи з підготовки навчальних курсів для співробітників Служби судової охорони та налагодження співпраці з суддівськими школами скандинавських країн для майбутнього обміну досвідом.