Національна школа суддів України

Корпоративні конфлікти: практика врегулювання та розгляду спорів господарськими судами

16–17 червня  2016 року в місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Центром комерційного права проводить семінар для суддів господарських судів на тему: “Корпоративні конфлікти: практика врегулювання та розгляду спорів”.

Відкриваючи семінар, в. о. директора Харківського регіонального відділення Яна Шевцова підкреслила важливість співпраці Національної школи суддів України із професійними громадськими організаціями. Інформаційні матеріали, що будуть презентовані під час семінару з питань корпоративних конфліктів, розробили  фахівці Центру комерційного права та члени  Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку безпосередньо для суддів господарських судів, які розглядають таку категорію справ.

Директор Центру комерційного права Валентина Данішевська у своїй промові підкреслила, що особлива цінність заходу в тому, що у семінарі візьмуть участь судді різних інстанцій. Це дозволить порівняти правові позиції, з’ясувати основні проблемні питання, які виникають під час розгляду корпоративних спорів, забезпечити умови для справедливого вирішення корпоративних конфліктів.

Під час семінару судді обговорять із експертами практичні аспекти застосування законодавства у сфері корпоративного права та новели Закону України Про акціонерні товариства. Члени Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку доведуть до відома присутніх стратегічне бачення розвитку корпоративного управління та перспективи розвитку законодавства про компанії.