Національна школа суддів України

Корпоративні права та їх нормативне регулювання

18 березня – 6 квітня 2021 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для помічників суддів та секретарів судових засідань місцевих та апеляційних господарських судів, місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів “Особливості розгляду корпоративних спорів”.

Навчальний курс тривалістю 20 днів складається із чотирьох модулів. У кожному модулі слухачі зможуть ознайомитися з теоретичним матеріалом (мінілекціями), виконати практичні завдання та надати відповіді на контрольні питання. Також учасники матимуть можливість поспілкуватися на форумі з колегами, обговорити актуальні питання та отримати консультації  викладачів із тематики модулів.

Під час дистанційного курсу учасники вивчать теоретичні та практичні аспекти таких питань:

Корпоративні спори: поняття, ознаки та види. Корпорації, їх види. Юрисдикція судів із розгляду корпоративних та пов’язаних із ними спорів

Особливості розгляду спорів, за якими оскаржуються рішення зборів, установчі документи, правочини

Набуття, передача та припинення корпоративних прав. Захист прав на отримання інформації

Захист майнових корпоративних прав. Похідні позови.

Цей курс надає можливість працівникам апаратів судів, при дотриманні ними жорстких умов епідеміологічного карантину, дистанційно підвищувати свій професійний рівень та навички з виконання своїх посадових обов’язків.