Національна школа суддів України

Корпоративні спори: сутність та особливості розгляду

30 травня 2017 року в місті Києві Національна школа суддів України вперше проводить тренінг для помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів на тему: Проблемні питання, що виникають під час розгляду господарськими судами корпоративних спорів.

Метою тренінгу є формування розуміння сутності корпоративного спору, вивчення підвідомчості та підсудності справ, що виникають із корпоративних відносин, дослідження проблемних питань, що виникають під час розгляду корпоративних спорів.

З вітальними словами до учасників тренінгу звернулися начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Національної школи суддів України Віктор Лисак та розробник тренінгу, модератор – суддя господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко.

Зміст тренінгу складають дві навчальні теми: “Розуміння сутності корпоративного спору”  і  “Загальні та особливі питання, що виникають під час розгляду корпоративних спорів”, проте їхнє змістовне наповнення та застосування інтерактивних методик викладання дозволяє висвітлити та обговорити всі проблемні питання, що можуть виникнути в помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів під час написання проектів судових рішень у справах щодо корпоративних спорів.

Особливої уваги заслуговують підготовлені тренером кейсові завдання для роботи у групах, джерелами яких є реальні матеріали, що перебували на розгляді в судах першої та апеляційної інстанцій, та  швидкий пошук варіантів вирішення запропонованого корпоративного спору, спираючись на надані документи та нормативну літературу. За підсумками  виконання практичних завдань – п’ятихвилинна презентація результатів кожною групою учасників тренінгу та дискусійне обговорення.