Національна школа суддів України

Кримінальне правосуддя в міжнародних судах і трибуналах

29 серпня 2024 року Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Проектом ЄС “Право-Justice” провело для суддів офлайн-тренінг “Вступ до кримінального провадження в міжнародних судах і трибуналах”.

Директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський у вітальному слові подякував Проекту ЄС “Право-Justice” за співпрацю і представив доповідачів – англійського баристера, експерта Проекту ЄС «Право-Justice» Джона Каббона та  головну експертку з питань відповідальності за міжнародні злочини Проекту ЄС “Право-Justice” Анну Стаханову.

Протягом тренінгу учасники дізнались про роль суб’єктів кримінального правосуддя в провадженні в міжнародних судах і трибуналах, ознайомились із правилами процедури МКС/МТКЮ/МТР та відповідною судовою практикою.

Під час практичного завдання судді опрацювали правову кваліфікацію злочинів та основні елементи судових рішень. Жвава комунікація викладачів з учасниками щодо актуальних питань, перегляд і обговорення відео, детальний розбір реальної справи сприяли зацікавленості учасників і результативності заходу.