Національна школа суддів України

Критерії розумних строків судового розгляду

15 листопада 2019 року в місті Дніпрі Національна школа суддів провела апробацію тренінгу для суддів: “Строки в цивільному процесі та наслідки їх недотримання”.

Директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко та голова Дніпровського апеляційного суду Наталія Деркач разом с учасниками привітали Галини Юровську з очікуваним обранням на високу посаду – судді Конституційного Суду України та побажали плідної роботи в розбудові правової держави.

Галина Юровська представила викладачів тренінгу, познайомилися з учасниками тренінгу та з’ясувала очікування від тренінгу.

Заняття розпочала Віра Гайдук, яка провела експрес-опитування з використанням електронної системи клікерів, у ході якого з’ясували знання з цієї теми.

Лілія Карабак розповіла щодо процесуальних строків у цивільному процесі.

З новелами та судовою практикою застосування процесуальних строків слухачів і слухачок суддя Євген Борець.

Тему міні-лекції про процесуальні строки в розумінні практики Європейського суду з прав людини доповіла Віра Гайдук.

Щодо недотримання процесуальних строків, як однєу із підстав дисциплінарної відповідальності суддів поділився досвідом свого дослідження Максим Ходаківський.

Кожна з  тем викликала жвавий інтерес, оскільки судді обговорювали практичні ситуації зі своєї професійної діяльності та здобували досвід щодо правильного розуміння поставленої теми.

Окрім обговорень і дискусій з теми апробаційного тренінгу було успішно виконано практичні завдання, що засвідчили актуальність запропонованого тренінгу.

Результати вихідного тестування яскраво засвідчили про ефективність запропонованого матеріалу тренінгу, якісної підготовки  слайдів та активність слухачів.

За результатами тренінгу було проведене анкетне опитування учасників і учасниць щодо якості та корисності проведення тренінгу.

Повний текст програм тренінгу суддів розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.