Національна школа суддів України

Культура спілкування задля зміцнення потенціалу судочинства

19 серпня 2021 року Національна школа суддів України у співпраці з міжнародним проєктом “Право–Justice” провела  для суддів і керівників апаратів судів Закарпатської області семінар “Підвищення культури спілкування задля зміцнення потенціалу організації”.

Роботу семінару розпочали директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, т. в. о. голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, головна міжнародна експертка з питань судової реформи  Проєкту “Право-Justice” Анна Адамська-Галант, які акцентували увагу на важливості культури спілкування, що є відображенням здоров’я суспільства, значимості ролі комунікації у здійснення судочинства та суспільному житті.

Міжнародний короткостроковий експерт Проєкту “Право-Justice” Ярослав Гвіздак розпочав семінар із презентації лекції про місце, роль і значення кожної із професій у системі судочинства та її вплив на систему правосуддя в цілому.

Олексій Сальніков у своїй доповіді розповів про принципи ефективної комунікації між керівниками судів і Державною судовою адміністрацією України.

Міжнародна короткострокова експертка Проєкту “Право-Justice” Оксана Лесик присвятила свою презентацію внутрішній і зовнішній комунікації як частині організаційної культури.

Для поглиблення знань і формування навиків на базі пройденого матеріалу, судді та керівники апаратів судів виконали практичні завдання, зробили презентації  та обговорили результати власної роботи та роботи колег в окремих групах.

Безпосереднє спілкування  обличчя в обличчя без використанням онлайнових технічних засобів, повернення до роботи офлайн в аудиторії підсилювало важливість  питань, передбачених у програмі семінару.