Національна школа суддів України

Курси для суддів, які вирішують цивільні спори

18 серпня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн– засідання групи розробників дистанційного курсу “Розгляд справ про захист права власності” і тренінгів для суддів, які вирішують цивільні спори.

У роботі дистанційного засідання взяли участь судді Валентина Маліновська, Катерина Котельва, Максим Ходаківський, Олександр Музика, Тетяна Дудар, співкеруючий партнер юридичної фірми Hillmont Partners, який має досвід роботи судді Андрій Нижний і працівники Національної школи суддів України Віра Гайдук, Лілія Гуцал та Ольга Прудка.

Процесом онлайнового засідання модерувала викладачка–координаторка відділу підготовки викладачів (тренерів) Олена Умнова.

Було проведено спільне обговорення апробацію тренінгу для підготовки та періодичного навчання суддів “Захист прав споживачів: актуальні питання правозастосування та судової практики”, підготовлені матеріали лекцій та практичні завдання, пропозиції та визначено наступні кроки розроблення відповідних курсів.

Членкині та члени групи опрацювали проєкт програми та змістовне наповнення нового тренінгу “Проблемні питання відшкодування шкоди в цивільному судочинстві” та обговорили внесені пропозиції щодо назви та змістовного наповнення тренінгу “Процесуальний строк як складова принципу правової визначеності”.

На онлайн –засіданні продовжено роботу над переведенням матеріалів з аудиторного заняття в дистанційний курс “Розгляд справ про захист права власності”.

За результатами спільного обговорення було внесено пропозиції щодо розроблення презентацій лекцій, розподілено завдання між учасницями та учасницями групи та визначено строки їх виконання.