Національна школа суддів України

Курси та стандартизовані лекції для суддів

13 липня 2021 року Національна школа суддів України провела засідання групи розробників курсів та інтерактивних лекцій для підготовки суддів місцевих загальних судів.

Розробники провели спільне обговорення доопрацьованих інтерактивних лекцій стандартизованих програм підготовки суддів місцевих загальних судів: “Актуальні питання провадження в цивільній справі в суді першої інстанції”; “Судовий контроль за виконанням судових рішень, окремі аспекти та релевантна судова практика”; “Окремі питання, що виникають при розгляді спадкових справ”; “Забезпечення принципу найкращих інтересів дитини при розгляді окремих категорій сімейних спорів”. Зміни до змістовного наповнення інтерактивних лекцій погоджено.

Надано пропозиції щодо доопрацювання змістовного наповнення інтерактивної лекції “Актуальні питання розгляду справ про поділ майна подружжя”. За результатами спільного обговорення визначено додаткові завдання для розробника та визначено строки його виконання.

На засіданні також розглянуто питання щодо підготовки тренінгу для суддів “Захист  прав споживачів: актуальні питання правозастосування та судової практики”. Учасниці та учасник групи ознайомилися з наявними матеріалами та визначили, які питання потребують додаткового розкриття та актуалізації.                       Проведено розподіл тем, погоджено змістовне наповнення модулів дистанційного курсу “Розгляд справ про захист права власності” із урахуванням пропозиції щодо актуалізації.

Особливу увагу на засіданні групи було приділено доопрацюванню матеріалів модулів дистанційного курсу для суддів з питань доказування в цивільному судочинстві. Розглянуто підготовлені матеріали, пропозиції щодо змістовного наповнення та погоджено організацію процесу оформлення розроблених матеріалів. Додатково було обговорено форми практичних завдань із урахуваням поданих пропозиції.

Засіданням модерувала викладачка–координаторка відділу підготовки викладачів (тренерів) Олена Умнова.

У роботі засідання взяли участь судді Максим Ходаківський, Тетяна Дудар, Катерина Котельва, Валентина Маліновська та працівниця Національної школи суддів України Ольга Прудка.