Національна школа суддів України

Кваліфікацію підвищують досвідчені судді господарських суддів

1 – 12 вересня 2014 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення проводить у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду  підготовку суддів господарських судів, обраних на посаду судді безстроково.             У заняттях бере участь 10 суддів господарських судів Харківської та Полтавської областей.

Підготовку відкрили Валентина Коржик – директор Харківського регіонального відділення, заслужений юрист України та Олексій Крестьянінов– суддя, заступник голови Харківського апеляційного господарського суду, кандидат юридичних наук.

Для проведення занять залучені досвідчені судді Харківського апеляційного господарського суду. Під час підготовки буде вивчено такі питання:

- Конституційно – правові засади здійснення правосуддя в Україні. Практичні питання застосування Конституції України при здійсненні правосуддя.

- Дії судді при зловживанні учасниками судового процесу своїми правами та вчиненні ними у судовому засіданні дій, що свідчать про неповагу до суду.

- Порядок обчислення процесуальних строків у господарському процесі. Набрання законної сили судовими рішеннями та ухвалами.

- Проблемні питання, що виникають при виконанні рішень та ухвал господарських судів (відстрочка, розстрочка, зміна способу та порядку виконання рішення, ухвали тощо)

- Проблемні питання, що виникають при обранні та застосуванні запобіжних заходів і заходів до забезпечення позову.

- Проблемні питання розгляду спорів, що виникають із земельних правовідносин. Судова практика щодо вирішення спорів у сфері землекористування.

- Особливості розгляду справ про банкрутство. Проблеми погашення вимог кредиторів у процесі розпорядження майном боржника у справах про банкрутство.

- Визначення підвідомчості та підсудності справ господарським судам.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.