Національна школа суддів України

Кваліфікацію підвищують судді місцевих загальних судів

1–5 лютого 2015 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів Одеської, Миколаївської, Херсонської областей, призначених на посаду судді вперше (1-3 рік роботи).

Вітальними словами підготовку відкрив директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець

Для проведення підготовки запрошено секретаря судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Одеської області, кандидата юридичних наук Андрія Дрішлюка, секретаря судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Одеської області Олександра Джулая , суддів Апеляційного суду Одеської області, кандидатів юридичних наук  Єлєну Сєвєрову, Олександра Толкаченка та Олега Копіцу, суддю Одеського апеляційного адміністративного суду, кандидата юридичних наук Ларису Зуєву, суддю Одеського окружного адміністративного суду Оксану Бойко, суддю у відставці, секретаря голови Апеляційного суду Одеської області Антоніну Фадєєнко.

Підготовку було розпочато дводенним  тренінгом на тему: “Застосування ЄКПЛ та практики ЄСПЛ при здійсненні правосуддя”. Під час тренінгу судді розглянуть як цивільний, так і кримінальний аспекти застосування ЄКПЛ та практику ЄСПЛ.

Окрім того, в рамках цієї підготовки буде проведено  тренінг на тему: “Суддівська етика. Доброчесність” та апробовано тренінг на тему: “Психологічна професійна адаптація до суддівської діяльності” .

Під час тренінгу на тему: “Суддівська етика. Доброчесність” судді навчиться вирішувати етичні дилеми, правильно взаємодіяти зі ЗМІ, уникати зловживанням самовідводу, а також  розглянуть та проаналізують принципи і стандарти етичної поведінки в позасудовій діяльності судді.

Повний текст програми підготовки та тренінгів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному судді, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.