Національна школа суддів України

Кваліфікацію підвищують судові розпорядники місцевих та апеляційних судів

14–15   січня  2016 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку судових розпорядників місцевих та апеляційних судів.

Підготовку відкрила директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик.

Під час підготовки судові розпорядники розглянуть питання організації підтримання громадського порядку в суді та припинення проявів неповаги до суду. У ході виконання практичних завдань навчаться оформлювати протоколи  про адміністративні  правопорушення за неповагу до суду, змоделюють проведення судового засідання за участю судового розпорядника, а також отримають практичні навички комунікації з представниками ЗМІ та правоохоронних органів під час проведення судового засідання.

Окрім цього, судові розпорядники удосконалять рівень обізнаності з питань застосування антикорупційного законодавства та законодавства про судоустрій.

Для  проведення підготовки запрошено суддю Дзержинського районного суду м. Харкова Тетяну Штих, суддю Харківського апеляційного адміністративного суду Михайла Гуцала, суддю господарського суду Харківської області Олексія Бринцева, доцента Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василя Пивоварова.

Василь Пивоваров в інтерактивній формі ознайомить слухачів із загальними правилами складання процесуальних документів, правилами ділового мовлення та мовного етикету, а головний спеціаліст Харківського  регіонального відділення Яна Шевцова розгляне із судовими розпорядниками зміни законодавства про державну службу, порядком прийому та звільнення працівників апарату суду та розповість про відмінності правового статуту службовців та державних службовців.

Повний текст програми підготовки судових розпорядників місцевих та апеляційних судів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки слухачам буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.