Національна школа суддів України

Мапування підтримки антикорупційних реформ в Україні

20 червня 2024 року доцентка кафедри кримінального процесу та криміналістики Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, викладачка Національної школи суддів України Наталія Ахтирська взяла участь у круглому столі “Мапування підтримки антикорупційних реформ в Україні: результати дослідження та рекомендації”, організованому Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (UNDP) в Україні задля представлення проміжних результатів мапування та залучення зацікавлених сторін до огляду його результатів і рекомендацій.

У межах даного заходу було представлено попередні результати звіту мапування підтримки антикорупційних реформ в Україні. Мапування передбачає детальний перелік та аналіз різних форм міжнародної та національної допомоги, спрямованих на посилення антикорупційних заходів в Україні, зокрема в секторі юстиції. Основною метою є визначення успішних стратегій, виділення сфер, які потребують подальшої підтримки, та інформування про ефективний розподіл ресурсів, уникаючи дублювання зусиль.

Під час дискусії зацікавлені сторони мали змогу переглянути результати мапування, обмінятися думками та обговорити скоординовані підходи до підтримки поточних зусиль України у боротьбі з корупцією та забезпеченні ефективних реформ у секторі юстиції.

Довідково. Антикорупційна робоча група Міністрів юстиції G7 (ACT for Ukraine), яка була створена в межах зустрічі Міністрів юстиції G7 7 липня 2023 року в Токіо, уповноважила UNDP в Україні провести дослідження поточних та запланованих антикорупційних ініціатив в Україні, у тому числі у сфері верховенства права (правосуддя). Дане дослідження здійснено за фінансової підтримки Уряду Японії.