Національна школа суддів України

Менторська програма в дії

21-22 жовтня 2019 року в Будапешті (Угорщина) викладач – науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, суддя Апеляційного суду Харківської області у відставці Лілія Гуцал та судді-тренери і розробники навчальних курсів Антоніна Кириляк, суддя Вижницького районного суду Чернівецької області, та Валентина Гребенюк, суддя Апеляційного суду Миколаївської області у відставці, беруть участь у першому тренінгу для суддів-менторів (суддів-наставників), який є частиною менторської програми “Партнерство заради доброго врядування”. Тренінг проводиться за сприяння проекту Ради Європи “Доступ жінок до правосуддя: впровадження Стамбульської конвенції та інших європейських стандартів гендерної рівності”.

Цілі тренінгу – покращити розуміння учасниками ключових концепцій тем менторства, мотивувати та дати можливість учасникам застосовувати стандарти Ради Європи з урахуванням гендерних принципів, а також зробити внесок у розвиток неформальної спільноти (мережі) менторів у державах – членах Східного партнерства.

У рамках заходу учасники матимуть змогу ознайомитися з діяльністю проекту Ради Європи, з такими поняттями, як “спільне підґрунтя менторства” та “гендерні окуляри”. Також до уваги учасників буде представлено посібник менторської програми, надана можливість попрацювати в малих групах, отримати новий досвід від колег та поділитися своїм власним.