Національна школа суддів України

Методи боротьби зі страхом і стресом

19 квітня 2022 року Національна школа суддів України провела для керівників та працівників Територіальних управлінь Служби судової охорони у Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Хмельницькій областях онлайн–семінар “Навички психологічної та домедичної допомоги у вимірах війни”.

Захід організовано та проведено спільно Львіським та Чернівецьким регіональними відділеннями Національної школи суддів України.

Оксана Польна, директорка Львівського регіонального відділення у своєму вітальному слові підкреслила, що семінар запропонований увазі слухачів має на меті поглибити знання кожного його учасника про те як не впасти духом в такий непростий час, як у випадку необхідності зуміти надати первинну психологічну або й домедичну допомогу самому собі, чи своєму ближньому.

Тетяна Аілінчій - заступниця директора Чернівецького регіонального відділення подякувала керівникам територіальних управлінь Служби судової охорони за те, що вони завжди підтримують ініціативу регіональних відділень НШСУ щодо проведення навчань для співробітників ССО.

Очільники Територіальних управлінь Служби судової охорони у Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Хмельницькій областях подякували за організацію заходу та зазначили, що попри те, що сьогодення є дуже непередбачуваним, кожен із нас має професійно виконувати свої завдання та обов’язки, адже праця кожного з нас – внесок у перемогу України.

До проведення навчань було запрошено начальника Департаменту організації безпеки життєдіяльності ВГО Українська Служба Порятунку, сертифікованого тренера з навчання населення навичкам надання домедичної допомоги Івана Павлишина та заступника начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів НШСУ, доктора психологічних наук Андрія Маслюка.

Під час навчань слухачами було покроково опрацьовано алгоритмом дій під час сигналу тривоги в умовах воєнного стану та правила надання домедичної допомоги при пораненні уламками чи внаслідок обстрілу.

Допомога також означає турботу і про психічне здоров’я, тому окрему групу складали питання пов’язані із правилами надання психологічної самодопомоги та допомоги в екстремальних ситуаціях.

За результатами семінару слухачам видано електронний сертифікат Національної школи суддів України.