Національна школа суддів України

Методика роботи та практичні навички роботи секретаря судового засідання

13–17 лютого 2016 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання  місцевих загальних та апеляційних судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Відкриваючи підготовку, директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець ознайомив слухачів із програмою заходу та зазначив, що метою цієї підготовки є удосконалення професійних знань і вмінь секретарів судового засідання.

Під час підготовки слухачі розглянуть методику роботи секретаря судового засідання з матеріалами судових справ та процесуальні засади діяльності секретарів судового засідання, удосконалять навики використання технічних засобів у роботі суду та дії секретаря судового засідання під час провадження в режимі відеоконференції, навчаться запобігати типовим помилкам під час складання журналу судового засідання.  Окрім того, секретарі судового засідання детально зупиняться на вивченні застосування в роботі договорів про правову допомогу з іншими державами та  міжнародних актів у правосудді, удосконалять знання з правового письма та документування, ознайомляться з етичними основами в судовій діяльності та засобами оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду, навчаться запобіганню ефекту професійного вигорання. На завершення секретарі  судового засідання поділяться отриманими враженнями та висловлять думки щодо тем, які викликали найбільший інтерес.