Національна школа суддів України

Методика складання досудової доповіді

27 березня 2019 року на завершення проведення ознайомчих візитів група слухачок і слухачів спеціальної підготовки відвідали Дніпровський районний відділ з питань пробації філії Державної установи “Центр пробації” в місті Києві та Київській області.

Майбутні служителі Феміди були приємно вражені теплим прийомом під час зустрічі. Заступник начальника цього відділу Яна Ткаченко ознайомила їх із структурою відділу та основними функціональними обов’язками, що покладені на працівників установи. Яна Ткаченко не оминула увагою проблеми, з якими стикаються працівники відділу під час виконання рішень судів у частині різних видів покарань у кримінальних провадженнях. Такі труднощі пов’язані як з великим навантаженням на інспекторів, так і складністю самої роботи. Під час обговорення Яна Ткаченко звернула особливу увагу кандидаток і кандидатів на посади суддів на методику складання досудової доповіді; діях, які повинні здійснити працівники відділу для належної підготовки цього документа, а також ознайомила з прикладом такої доповіді.

Під час візиту майбутні судді мали змогу задавати питання та отримувати ґрунтовні та чіткі відповіді.

Усі учасники зустрічі залишились задоволеними та подякували за такий гостинний прийом усім працівникам  цього відділу з питань пробації. Особлива вдячність заступникові начальника відділу – Яні Ткаченко, яка передала майбутнім суддям свій безцінний дванадцятирічний досвід.