Національна школа суддів України

Методики безконфліктного спілкування у професійній діяльності працівників апаратів судів

1, 8 та 15 листопада 2019 року Національна школа суддів України проводить семінар-практикум для працівників апарату Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду на тему “Психологічні особливості ефективного спілкування та вирішення конфліктів у професійній діяльності працівників апаратів судів”.

Семінар проведуть заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат психологічних наук Андрій Маслюк та головний спеціаліст-психолог цього ж відділу Анжеліка Фарафонова.

Мета заходу –   опанування психологічних основ, правил та методик, що допоможуть працівникам апарату суду створити позитивний психологічний мікроклімат у колективі для забезпечення комфортних умов роботи та ефективного виконання працівниками апарату суду своїх функцій. Учасники зможуть дізнатися про правила збереження емоційної цілісності та стресостійкості у будь-яких умовах роботи та під час виникнення складних ситуацій.

 Під час занять учасники семінару розглянуть методики формування комунікативної компетентності, навчаться підбирати та використовувати ефективні техніки з подолання конфліктних ситуацій.

Викладачі поділяться з аудиторією дієвими порадами щодо побудови балансної моделі життя, застосування навичок саморегуляції для адаптації до діяльності працівника суду.

У  ході практикуму слухачі навчаться розмежовувати етапи розвитку конфліктів, опрацюють методики уникнення конфліктогенів. Працівники апарату суду матимуть можливість перевірити зріз знань для самоконтролю за допомогою системи експрес-опитування.

На завершення учасники семінару поділяться власним досвідом, обміняються думками та баченнями щодо ефективних комунікацій у професійній діяльності, отримають відповіді на свої запитання та почують корисні практичні рекомендації від досвідчених психологів.