Національна школа суддів України

Методологія оцінювання як інструмент забезпечення високої якості суддівської освіти.

1 жовтня 2019 року відбулось чергове засідання групи розробників Методології оцінювання підготовки кадрів для системи правосуддя в Національній школі суддів України.

Начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів)-радниця Ольга Шаповалова розпочала засідання презентацією матеріалів, розроблених працівниками установи у співпраці та за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні, та поділилась досвідом використання методології на прикладі проведених семінарів для суддів на тему: “Актуальні проблеми діяльності слідчого судді у кримінальному провадженні”.

У засіданні взяли участь: начальниця відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Ганна Савченко, викладачі відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Коротких, Олександр Терлецький, Олександр Потильчак, Юлія Блінова, Тамара Закревська, співробітники відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Діана Сніцаренко, Тетяна Будниченко, головний спеціаліст відділу підготовки суддів Світлана Іванова.

Учасники засідання звернули увагу на концептуальні шляхи підвищення рівня викладання відповідно до запропонованої Методології оцінювання підготовки кадрів для системи правосуддя в Національній школі суддів України.

Під час обговорення розробники визначили подальші напрямки роботи та осіб, відповідальних за завершення опрацювання пропозицій щодо структури та змісту методології оцінювання підготовки судових кадрів, а також узгодили строки підготовки проекту відповідного нормативного документа.