Національна школа суддів України

Методологія ведення судової статистичної звітності

12 – 16 грудня 2016 року в місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку спеціалістів судової статистики місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції.

З вітальним словом до слухачів звернулась в.о. директора регіонального відділення Яна Шевцова, яка окреслила напрямок підготовки, основні теми занять та викладацький склад.

Враховуючи специфіку роботи спеціалістів судової статистики для проведення занять  були запрошені працівники відділу організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій територіального управління Державної судової адміністрації України у Харківській області Наталія Меренцева та Наталія Малишкіна. Під час своїх виступів викладачі зроблять детальний аналіз типових помилок при складанні статистичних звітів, розглянуть питання ведення Єдиного державного реєстру судових рішень та порядок використання в суді електронного цифрового підпису.

Заступник начальника відділу судової статистики та узагальнення судової практики апеляційного суду Харківської області Михайло Ковальов зверне увагу слухачів на особливості заповнення статистичної картки на особу, стосовно якої судом розглянуто кримінальну справу та особливості підготовки звітності про стан здійснення правосуддя з розгляду справ та матеріалів у порядку кримінального та цивільного судочинства.

Кандидат психологічних наук, практикуючий психолог Анастасія Горецька висвітлить питання психології діяльності працівників апаратів судів, шляхи запобігання ефекту професійного вигорання та подолання стресових ситуацій.

Михайло Гуцал, суддя Харківського апеляційного адміністративного суду розповість спеціалістам судової статистики про основні положення Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, обговорить питання його застосування та напрямки реформування судової системи.