Національна школа суддів України

Міжнародні норми і стандарти в підготовці старших секретарів і секретарів місцевих загальних судів у Дніпропетровську

3 7 листопада 2014 року в місті Дніпропетровську місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку старших секретарів і секретарів місцевих загальних судів.

Для проходження підготовки старших секретарів і секретарів місцевих загальних судів прибуло 16 слухачів з Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей.

Вітальними словами підготовку відкрила головний спеціаліст Дніпропетровського регіонального відділення Ніна Свічкар.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддю Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Дмитра Преду, суддю Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Дмитра Чулініна, суддю Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Миколу Перекопського, суддю Ленінського районного суду м. Дніпропетровська, кандидата юридичних наук Андрія Нижного, суддю Запорізького окружного адміністративного суду Ярославу Горобцову, начальника відділу документування, організаційного забезпечення діяльності та безпеки судів територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області Євгенію Карпеко, начальника відділу кадрової роботи територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області Олену Пунько, керівника служби регіональної інформаційно–технічної підтримки в Дніпропетровській області Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Сергія Овчарова та адвокатів Софію Матіяш і Наталію Онушко.

На сьогодні є дуже важливим для працівників апаратів судів питання адаптації національного законодавства до міжнародних норм і стандартів, упровадження європейських стандартів з прав людини в українське судочинство та порівняння судочинства України з правом Європейського Союзу.

Старшим секретарям і секретарям буде важливо вивчити антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні; виконання вимог Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції”.

Слухачі обговорять основні положення Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та його застосування. Напрямки реформування судової системи. Інновації у судочинстві, проекти нових кодексів, змін до законодавства.

Значна частина занять із старшими секретарями і секретарями буде присвячена застосуванню і використанню в роботі Інструкції з діловодства, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 27.06.2006 року № 68 та мистецтву правового письма і складанню процесуальних документів.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечує Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів України (директор – Баштанник Алла).