Національна школа суддів України

Міжнародні стандарти судової практики

11 вересня 2015 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Харківською правозахисною групою в рамках проекту “Громадська кампанія проти катувань та поганого поводження в Україні”  проводить періодичне навчання суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше (1-2рік роботи), Одеської, Миколаївської та Херсонської областей з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Міжнародні стандарти судової практики”.

Вітальними словами семінар відкрили т. в. о. директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова та правовий експерт Харківської правозахисної групи Наталія Охотнікова.

Для проведення семінару  запрошено судово-медичного експерта вищої категорії Миколу Тагаєва, правових експертів Харківської правозахисної групи Наталію Охотнікову та Олену Ащенко.

Семінар було розпочато презентацією матеріалу Миколи Тагаєва про оцінку суддею висновків судово-медичного експерта при винесенні судових рішень. Наталія Охотнікова  зупинилася на підходах Європейського суду з прав людини за статтею 6 Європейської Конвенції з прав людини у кримінальних справах, а Олена Ащенко проаналізувала із суддями статтю 5 Європейської Конвенції з прав людини – право на свободу.

Повний текст програми періодичного навчання суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше (1-2 рік роботи), розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України в розділіПідготовка.

Після закінчення семінару всім суддям, які брали в ньому участь, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.