Національна школа суддів України

Міжнародний досвід щодо запобігання та протидії корупції

24 травня 2016 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для суддів місцевих загальних, окружних адміністративних та місцевих господарських судів на тему: “Антикорупційне законодавство”.

Для проведення семінару запрошено суддю Апеляційного суду Одеської області, кандидата юридичних наук Олександра Толкаченка та суддю Приморського районного суду м. Одеси Дениса Донцова.

Семінар було розпочато з огляду міжнародного досвіду щодо запобігання та протидії корупції, міжнародного співробітництва у цій сфері. Окрім того, судді розглянули практику застосування нового антикорупційного законодавства та Закон України “Про запобігання корупції”, проаналізували судову практику розгляду корупційних злочинів і практику застосування норм законодавства про адміністративні порушення щодо боротьби з корупцією.  Також слухачі виконали практичні завдання, презентували свої напрацювання на фліп-чартах та обговорили особливості судового розгляду справ про корупційні правопорушення.