Національна школа суддів України

Міжнародний та український досвід попередження розповсюдження сексистської реклами

31 січня 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України провела семінар для суддів адміністративних судів на тему: “Міжнародний та український досвід попередження розповсюдження сексистської реклами: співпраця споживачів реклами із судовою гілкою влади”.

Учасників семінару привітали суддя Верховного Суду Надія Стефанів, координатор проектів Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні Олена Давліканова та голова  громадської організації “Українська асоціація маркетингу” Ірина Лилик. Надія Стефанів, модератор заходу,  зазначила, що метою семінару є поглиблення знань у суддів, зокрема, у сфері розгляду і вирішення категорії справ щодо здійснення контролю за дотриманням законодавства про рекламу та регулювання рекламного ринку.

Провели семінар суддя Верховного Суду Тетяна Стрелець, суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Надія Микитин та голови громадських організацій, координатори проектів Ірина Лилик, Олена Бучинська, Олена Давліканова.

Під час заходу судді розглянули актуальні питання, пов’язані із дискримінацією у рекламі: стандарти недискримінаційної політики, український досвід протидії дискримінаційній рекламі. Учасники обговорили сучасні судові практики у сфері регулювання рекламного ринку, практичні аспекти здійснення судового контролю за дотриманням законодавства про рекламу, а також судову практику розгляду цієї категорії справ. Крім того, судді вирішували практичні вправи щодо розгляду матеріалів конкретного позову та прийняття рішення у справі, а також представляли результати для загального обговорення.     

Судді-учасники відмітили високий рівень актуальності обговорюваної теми, її відповідність еволюційним тенденціям сучасного суспільства.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.