Національна школа суддів України

Міжнародний вебінар “CSIRTs та кримінальна юстиція – кращі практики співпраці у сфері кіберзлочинності та електронних доказів”

11 травня 2020 року проект “CyberEast” у співпраці із інституціями Європейського Союзу з кібербезпеки проводить міжнародний вебінар “CSIRTs та кримінальна юстиція – кращі практики співпраці у сфері кіберзлочинності та електронних доказів”.

Спікерами заходу стали експерти Ради Європи, Агенції Європейського Союзу з кібербезпеки та представники національних CSIRTs-груп (груп реагування на інциденти комп’ютерної безпеки) з країн ЄС та “Східного партнерства”.

Мета вебінару полягала у визначенні шляхів для посилення співпраці між суб’єктами кримінальної юстиції та сектору кібербезпеки, зокрема щодо розподілу взаємних функцій та відповідальності в ході розслідування кіберзлочинів. Акцент заходу було зроблено на правовому, організаційному і технічному аспектах, визначенні поточних недоліків та формулюванні рекомендацій для подальшого посилення співпраці у секторі кібербезпеки.

Від НШСУ до вебінару долучилися заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування, к.ю.н. Олександр Іщенко.