Національна школа суддів України

Мистецтво ухвалення вироку

24 листопада 2020 року Національна школа суддів України у співпраці з Програмою USAID “Нове правосуддя” та Національним суддівським коледжем (США, штат Невада, місто Ріно) провела вебінар “Мистецтво ухвалення вироку” – шостий із серії вебінарів з обговорення актуальних питань, які постають перед судовою системою України у зв’язку з пандемією COVID-19.

З вітальним словом до учасників звернулися проректор Національної школи суддів України та модератор вебінару Володимир Мазурок, заступниця керівника Програми USAID “Нове правосуддя” Наталія Петрова та юридична радниця Національного суддівського коледжу у місті Ріно, штат Невада, США Брук Семпел.

Доповідачем вебінару був високоповажний суддя Реґґі Б. Волтон, окружний суд США у Вашингтоні, округ Колумбія, США. Під час презентації суддя Волтон поділився досвідом судів США щодо застосування принципу пропорційності при призначенні покарання, урахування балансу між інтересами держави та тяжкістю скоєного злочину, а також надав практичні поради з удосконалення процесу проведення судових засідань і відправлення правосуддя з дотриманням поваги до прав осіб, яким призначається покарання.  

Участь у вебінарі взяли понад 130 суддів, працівників апаратів судів, представників Національної школи суддів України, Національного суддівського коледжу, Програми USAID “Нове правосуддя”, правозахисників та представників  громадських об’єднань.

Наступний вебінар із серії, що буде присвячено етиці спілкування в соціальних мережах\медіа, відбудеться 1 грудня 2020 року.